gAuto

Creşterea preţului la barilul de petrol afectează întreaga planetă inclusiv prin creşterea accelerată a preţului benzinei şi a motorinei la pompă.

În acest context global, Uber a anunţat că introduce o taxă specială pentru scumpirea carburanţilor, una menită să ajute şoferii în această perioadă cu preţuri în creştere. Interesant este că această taxă se va percepe clienţilor chiar dacă vor solicita o maşină electrică.

Noua taxă se aplică momentan doar în Statele Unite ale Americii şi Canada, însă sunt şanse destul de mari să fie practicată şi în alte ţări unde Uber este prezent. La fiecare călătorie taxa specială va fi de 0.45 sau 0.55 dolari, iar la fiecare comandă cu Uber Eats (serviciu ce nu mai este disponibil în România) taxa specială va fi de 0.35 sau 0.45 dolari.

Uber susţine că măsura va fi implementată iniţial pentru 60 de zile, iar în funcţie de evoluţia preţului la carburanţi va decide dacă o va prelungi şi după această perioadă. Compania a transmis că toţi banii din această taxă specială vor ajunge în conturile şoferilor.

Sursa: uber.com

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.