Software

Uber anunţă lansarea serviciului Uber Melc, un fel de protest la propunerea Ministerului Transportului de a schimba ordonanţa ce reglementează serviciile de ridesharing.

Conform Uber, propunerea Ministerului Transportului (realizată la presiunea taximetriştilor), va afecta mai bine de 90% dintre vehiculele disponibile pe platformă. Pentru a exemplifica cum ar putea arăta Uber în cazul în care amendamentul la OUG 49 / 2019 va trece sub forma actuală, compania a lansat pentru 48 de ore Uber Melc.

Ce este Uber Melc ?

Practic pe 18 şi 19 martie acest serviciu va arăta în aplicaţie cu 90% mai puţini şoferi, timpi de aşteptare mult mai mari şi costuri semnificativ ridicate. În plus, fiecare utilizator Uber va fi informat despre propunerile curente privind legea transportului alternativ.

Uber a evidenţiat şi un exemplu concret, o cursă de la Piaţa Unirii spre Arcul Triumf în mijlocul zilei costă 223.91 lei cu Uber Melc, în timp ce cu UberX în forma lui actuală, aceeaşi cursă costă doar 26.11 lei.

„Prin Uber Melc vrem să ilustrăm cum va arăta peisajul mobilității urbane dacă noile propuneri pentru OUG 49/2019 vor fi implementate. În timp ce zeci de mii de șoferi vor fi afectați de schimbări, pasagerii vor avea timpi de așteptare foarte mari, dar și creșteri semnificative de costuri pentru călătoriile lor, acestea fiind două schimbări majore care vor influența înlăturarea unui serviciu esențial pentru mulți dintre ei. Cei care utilizează Uber pentru a preîntâmpina lipsa locurilor de parcare, care își trimit copiii la grădiniță alături de bunici, care merg la birou sau pur și simplu au de rezolvat ceva în oraș nu vor mai putea folosi un serviciu pe care l-au accesat de aproape un deceniu, la simpla apăsare a unui buton. Invităm utilizatorii să încerce Uber Melc pentru a înțelege impactul pe care îl pot avea noile propuneri, întrucât aceasta poate deveni singura variantă pentru transportul alternativ în România”, a declarat Ana Maria Borlovan, Head of Driver Operations la Uber pentru Europa Centrală și de Est.