Smartphone

Ubuntu pregătește intrarea pe telefoane mobile și tablete. Sistemul lor de operare putea fi testat pe Samsung GALAXY Nexus și Google Nexus 10. Acum câteva zile au prezentat Ubuntu Edge și planurile lor legate de acest device.

Și-ar dori să strângă 32 milioane dolari spre a porni primul lot de telefoane, 40.000 de unități. Au strâns 7.5 milioane dolari, campania de strângere de fonduri fiind lansată pe 22 iulie. Mai sunt 22 de zile și ar trebui să adune 1.1 milioane dolari pe zi. Șansele sunt destul de mici, dar cine știe. Vom vedea dacă Ubuntu Edge se va concretiza.

Despre Ubuntu Edge:

– display de 4.5 inch cu rezoluție 1280×720 pixeli;

– CPU multi-core, 4 GB memorie RAM, 128 GB spați de stocare;

– rulează atât Ubuntu OS cât și Android;

– LTE, Wi-Fi b/g/n, dual-band, bluetooth 4.0, NFC, microUSB cu MHL, jack de 3.5 mm;

– 8 Megapixeli cu BSI, cameră frontală de 2 Megapixeli;

– baterie cu silicon-anode, 9 mm grosime.

Când telefonul este conectat la un monitor îți afișează Ubuntu pentru desktop PC. Ei își doresc să livreze un device completat, un smartphone pe care să-l utilizezi în timpul zilei, dar și când ajungi acasă îl conectezi la PC și-ți oferă o experiență completă.

Pentru cei interesați să contribuie – IndieGoGo.

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.