Telefoane Mobile

Ubuntu este unul dintre cele mai cunoscute și utilizate versiuni Linux pentru PC. Se pregătesc în 2013 în a debuta pe telefoane și tablete. O ideea bună în contextul în care se bucură de o bună reputație și să nu uităm că și Android, la rândul său, se trage din Linux.

Din 21 februarie va debuta o versiune preview a Ubuntu. Acesta va putea fi instalat pe două telefoane: Samsung Galaxy Nexus și LG Nexus 4. Observați că au ales telefoanele de tip developer pentru Android. Din data respectivă vor fi disponibile toate uneltele necesare spre instala software-ul Ubuntu.

Interesant este că aplicațiile scrise de un developer pentru Ubuntu în versiunea mobile vor rula fără probleme și fără PC, tabletă sau TV, fără nicio customizare. Interesant. Asta odată cu lansarea Ubuntu 13.10 din octombrie 2013.

2013 va fi anul de debut a mai multe sisteme de operare: TIZEN OS de la Samsung, Firefox OS de la Mozilla, Sailfish OS de la Jolla (echipa ce s-a ocupta de MeeGo la Nokia).

Via: Engadget.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.