gAuto

Piaţa RCA din România trece printr-o perioadă foarte tulbure, insolvenţa Euroins punând din nou presiune pe asiguratori şi stat. Sunt şanse foarte mari ca săptămâna viitoare să avem o lege de plafonare a poliţelor RCA, însă mai multe detalii vom vorbi atunci (până în prezent două propuneri de proiect ale ASF au fost respinse).

Pe maşina mea am poliţă la Euroins şi intenţionez în foarte scurt timp să o schimb (chiar dacă nu vreau eu, voi fi obligat să fac asta în maxim 90 de zile de la declararea falimentului companiei).

Mă uitam acum pe eMAG de curiozitate să văd cât m-ar costa astăzi 🔗 (30 martie 2023) o nouă poliţă şi nu mare mi-a fost surprinderea când am văzut printre oferte o companie de asigurări ce vine cu un preţ ce în anumite cazuri este şi cu 50% mai mic decât restul pieţei.

Compania se numeşte Hellas Direct, iar pentru o perioadă de 6 luni îmi oferă un preţ de 376.76 lei, în timp ce restul pieţei îmi cere între 674.07 şi 779.10 lei.

Aceeaşi companie îmi oferă pe 12 luni un preţ de 627.94, mult sub restul concurenţei: între 819.59 lei şi 993.83 lei.

Pentru că brusc am devenit curios de Hellas Direct, am aflat că aceasta este pe piaţă din toamna anului trecut şi face parte din grupul Autonom (companie cunoscută în România pentru închirieri maşini şi servicii de leasing operaţional). Hellas Direct este unul dintre cei mai mari asiguratori din Grecia şi Cipru, aceasta fiind o companie de asigurări complet digitală. Site-ul oficial din ţară este www.hdins.ro.

Preţul practicat de Hellas Direct este cu mult sub preţul de referintă, deci ceva nu sună bine aici. Există cineva cu poliţă de asigurare la această companie ?