Diverse

Boeing 747 a avut la vremea sa un cost standard de aproximativ 400 milioane de dolari, însă acesta putea fi negociat în sus sau în jos, în funcţie de echipările dorite, cât şi de numărul de unităţi comandate. Acest avion nu mai este produs în prezent de către Boeing, ultimul model fiind fabricat la începutul acestei luni.

O poveste interesantă are însă avionul Boeing 747-8BBJ. Acesta a fost comandat de către familia regală din Arabia Saudită pentru prinţul moştenitor Sultan bin Abdulaziz Al Saud, iar avionul customizat a fost livrat de către Boeing în anul 2012. Din păcate în 2011 prinţul a decedat, astfel că acesta nu a apucat să zboare niciun minut cu el.

Până în 2022 nava Boeing 747-8BBJ nu a fost pusă niciodată în serviciu de către Saudi Arabian Royal Flight Group şi a fost ţinut la sol pe aeroportul EuroAirport Basel. Avionul a fost scos la vânzare de câteva ori, însă niciodată nu a fost găsit un cumpărător.

Familia regală a decis ca după puţin peste 50 de ore de zbor (probabil zborul de test, zborul de la fabrică pe aeroportul EuroAirport Basel şi zborul spre casare), Boeing 747-8BBJ să fie trimis la fier vechi. Acesta a fost casat la sfârşitul acestui an, iar în spatele său a rămas o poveste destul de tristă.

Sursa: jalopnik.com, sursa foto

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.