Software

Nu cred că există om pe această planetă care utilizează YouTube să nu fi fost deranjat cel puţin o dată de reclamele apărute din senin în timpul clipurilor video (cele de la început şi de la sfârşit le băgăm deja în categoria “clasice”).

Dacă nu vreţi să plătiţi pentru YouTube Premium sau să instalaţi un ad-blocker (în ultima perioadă şi prin acestea mai scapă “din greşeală” unele reclame), un utilizator Reddit a găsit o soluţie de compromis. Prin simpla introducere a unui punct (.) în url-ul clipului pe care doreşti să îl vezi poţi scăpa definitiv de reclame. Punctul trebuie pus neapărat după youtube.com, altfel nu va funcţiona.

Iată un exemplu:

Link original: https://www.youtube.com/watch?v=lWUqJqFxZiY&t=187s

Link fără reclame: https://www.youtube.com./watch?v=lWUqJqFxZiY&t=187s

Prin adăugarea punctului în acel loc se pare că apar anumite modificări în setările site-ului, printre care şi dispariţia reclamelor. Chiar dacă vor mai exista şi alte erori (de exemplu interfaţa Dark Mode nu va mai funcţiona), important este că respectivul clip va rula fluent la orice calitate o doriţi.

Această soluţie de compromis funcţionează doar pe varianta desktop a YouTube-ului, astfel că pe smartphone o puteţi utiliza doar dacă intraţi în browser şi solicitaţi varianta desktop a site-ului (deci nu merge în aplicaţia mobilă Youtube pentru Android sau iOS).

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.