Smartphone

O poveste interesantă vine din Statele Unite ale Americii de unde aflăm că un iPhone 4 ce a căzut într-un lac anul trecut a fost găsit într-o stare nesperat de bună, iar la câteva zile după ce a fost uscat funcţionează excelent.

Întreaga aventură a acestui iPhone 4 a început în luna martie a anului trecut când Michael Guntrum a fost la pescuit la copcă. Din neatenţie acesta a scăpat telefonul chiar în gaura în care pescuia şi dus a fost. La câteva luni distanţă lacul a fost secat, iar un inginer din Pennsylvania s-a dus să viziteze zona cu un detector de metale în speranţa că va găsi ceva de valoare.

iphone-4

În căutările sale inginerul a găsit sub un strat de 15 cm de nămol iPhone-ul buclucaş. Acesta l-a luat acasă, l-a curăţat şi l-a pus într-un sac de orez deoarece ştia că orezul absoarbe umezeala. După două zile de stat în acel sac, iPhone-ul nostru şi-a revenit şi funcţinează foarte bine. Inginerul a sunat proprietarul şi zilele acestea îi va trimite smartphone-ul prin curier pentru a se bucura în continuare de el.

iphone-4-3

Trebuie menţionat faptul că telefonul era ţinut în ziua accidentului într-o husă cu grad ridicat de protecţie şi cu siguranţă aceasta a avut un rol decisiv în păstrarea stării de funcţionare.

iphone-4-2

Legenda spune că un Samsung Galaxy Note7 a fost găsit arzând la 2 luni după ce a fost scăpat pe fundul unui alt lac. Şi încă arde.

Sursa: buzzfeed.com