Retelistica

Discuţiile dintre reprezentanţii Telekom şi cei ai Orange, respectiv Digi Communications se află într-o fază destul de avansată, însă există destul de multe nemulţumiri în tabăra operatorului magenta deoarece niciun cumpărător nu doreşte să cumpere compania ca un întreg. Acest lucru s-ar putea schimba dacă se confirmă zvonul că grupul de comunicaţii United Group este interesat să cumpere Telekom România.

United Group este controlat de fondul de investiţii americano-britanic BC Partners, iar în ultima perioadă a fost destul de activ în achiziţii în zona balcanilor. În luna mai United Group a cumpărat operatorul Tele2 Croatia pentru suma de 220 milioane de euro, iar luna aceasta a cumpărat Vivacom (cel mai mare operator din Bulgaria) pentru suma de 1.2 miliarde de euro.

Ultimele zvonuri ar avea sens astfel dacă luăm în calcul această dorinţă de dezvoltare a United Group în această parte a Europei. În plus, surse din industrie au confirmat că United Group a intrat în camera de date pregătită de banca de investiţii Barclays pentru investitorii interesaţi de achiziţia Telekom România, un alt semn că interes există.

Interesant este că United Group ar putea dori să cumpere Telekom România ca un întreg, aspect pe placul tuturor.

Sursa: zf.ro

Categorii: telekom

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.