Smartphone

Cei de la Facebook fac tot ce le stă în putință pentru a rămâne lideri de piață în social media. Deși nu este nimic oficial încă, se pare că și-au câștigat încrederea celor de la HTC și construiesc primul smartphone cu servicii integrate Facebook.

Conform  AllThingsD, se pare că noul dispozitiv a primit numele de cod Buffy și va rula o versiune modificată a Android, dar va folosi și o platformă HTML5 pentru aplicațiile sale. Totuși, nu se știe exact cu noul Ice Cream Sandwich cum va fi integrat codul în dispozitiv: ori va avea un ecran complet touchscreen cu buton F în sistemul de operare integrat, ori, ca și până acum, va avea tastatură QWERTY cu butoane dedicate rețelei.

Întrebați fiind cu privire la acest nou dispozitiv, atât cei de la HTC cât și cei de la Facebook au refuzat să comenteze. Totuși, reprezentantul Facebook a declarat că orice telefon mobil va avea de câștigat din momentul în care va avea integrate servicii social-media.

Direcționarea Facebook către industria telefoniei mobile este un aspect foarte important pentru succesul viitor al rețelei. Se pare că deja se bucură de o prezență de 350 de milioane în rândul utilizatorilor de telefonie mobilă și are încheiate contracte cu 475 de operatori de telefonie din întreaga lume.

HTC este unul dintre puținele companii care a avut deja contruite telefoane mobile cu buton dedicat Facebook (vezi Salsa și Chacha) alături de Inq. Mobile și Motorola. Totuși, proiectul Buffy poate să fie un impuls puternic pentru Facebook spre producerea mai multor astfel de device-uri cu diverse companii din domeniu.

Sursa: AllThingsD

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.