Diverse

Dacă vi se pare că în România mulţi abuzează de putere, ce urmează să vă spun o să vă dea cu virgulă. O mare virgulă !

Un oficial guvernamental din India îşi făcea liniştit un selfie pe marginea unui lac artificial şi din greşeală a scăpat device-ul în apă. Pentru că pe el erau informaţii importante guvernamentale (cel puţin aşa afirmă omul), acesta a luat decizia de a-l recupera cu orice preţ.

Iniţial a încercat cu scafandrii, însă deoarece aceştia nu au reuşit să găsească telefonul, oficialul a trecut la măsura supremă: a dat ordin să se golească lacul. Cu o pompă de mare putere, subordonaţii săi au început să scoată cei 2 milioane de litri de apă din lac într-o operaţiune care a durat 3 zile.

Când mai aveau puţin şi scoteau toată apa, a apărut alt oficial responsabil cu resursele de apă din zonă şi i-a oprit. Din fericire operaţiunea a fost un succes, oficialul, pe numele său Rajesh Vishwas, a găsit şi smartphone-ul, posibil un Samsung Galaxy S23 Ultra (presa locală menţionează doar un device Samsung ce costă aproximativ 1200 de dolari).

Din păcate pentru tânărul Rajesh Vishwas, acţiunea sa a pornit un adevărat scandal, mai ales că statul Chhattisgarh este puternic afectat de secetă. El a fost suspendat din funcţie şi este anchetat acum de autorităţile competente.

Cu apa scoasă din acel lac se estimează că se putea iriga 6 kilometri pătraţi de teren agricol. Dar ce contează preţul când îţi pierzi cel mai de nădejde partener, unul premium de altfel ?

Sursa: bbc.com, via go4it.ro