gAuto

Contemporary Amperex Technology Co. Ltd (CATL) este unul dintre cei mai mari producători globali de baterii pentru maşini electrice şi are ca parteneri nume importante din industria auto precum Tesla, Daimler, Toyota, BMW sau Volkswagen.

Preşedintele companiei, Zeng Yuqun, a anunţat că a finalizat fluxul de producţie pentru o nouă generaţie de baterii. Contemporary Amperex Technology Co. Ltd (CATL) este pregătită să demareze producţia de masă pentru un acumulator ce poate funcţiona până la 16 ani sau în limita a 2 milioane de kilometri.

Acelaşi Zeng Yuqun a precizat că Elon Musk a testat deja noua generaţie de baterii şi că le va folosi pe viitoare maşină Tesla Model 3 Sedan. Interesant de menţionat este că noile acumulatoare au un cost de producţie cu doar 10% mai ridicat decât bateriile folosite în prezent, dar vin cu o durată de viaţă mult mare.

Şi dacă tot vorbim de prezent, trebuie evidenţiat faptul că în acest moment producătorii globali de baterii pentru maşini electrice (LG Chem, Panasonic, Byd, Samsung SDI etc.) garantează că acestea pot funcţiona aproximativ 8 ani sau în limita a 240.000 de kilometri (cele mai bune ajung la un maxim de 320.000 de kilometri).

Sursa: businessinsider.com