Hardware

În lume se fac tot felul de analize, iar cei de la addictivetips.com s-au gândit să afle cam cât plătesc europenii pe internetul de acasă (vorbim de internetul broadband).

Analiza a fost realizată în 37 de ţări europene verificând preţul mediu la internet şi salariul mediu din fiecare ţară. România se prezintă foarte bine, ne aflăm la coada clasamentului, iar acest lucru este de bun augur. Un român mediu plăteşte anual pe un abonament de internet 106.80 euro, adică aproximativ 1.5% din salariul său de 6856.87 euro.

Vestea proastă este că nu salariul mare ne ajută, ci preţul abonamentelor foarte scăzute (avem cele mai mici preţuri din Uniunea Europeană şi al cincilea cel mai mic preţ din cele 37 de ţări analizate după Ucraina, Rusia, Moldova şi Belarus).

Cele mai slabe rezultate în această analiză au fost obţinute de Albania (7.1% din salariul mediu anual), Macedonia de Nord (6.8% din salariul mediu anual) şi Muntenegru (4.4% din salariul mediu anual). Cel mai puţin plătesc elveţienii (1.1% din salariul mediu anual), lituanienii (1.2% din salariul mediu anual) şi francezii (1.2% din salariul mediu anual).