Accesorii inteligente

Compania suedeză Urbanista a anunţat lansarea căştilor wireless de tip over-ear Urbanista Los Angeles. Vizual par a fi nişte căşti obişnuite, însă în realitate acestea au o particularitate specială: promit autonomie nelimitată*.

Căştile se pot încărca şi tradiţional prin port USB-C, însă acestea sunt acoperite cu un tip de celule fotovoltaice flexibile numit Powerfoyle. Acestea reuşesc să capteze orice fel de lumină, nu doar cea a soarelui şi astfel se pot încărca oriunde şi oricând atât timp cât există o sursă de lumină. Sigur că ziua în amiaza mare se vor încărca mai repede, în timp ce într-o încăpere slab luminată se vor încărca mai lent (cu cât există mai multă lumină, cu atât procesul de încărcare este mai rapid).

Cei de la Urbanista susţin că într-o oră de plimbat în aer liber căştile oferă un plus de trei ore la autonomie. Acum revenind puţin la promisiunea de autonomie nelimitată*, reprezentanţii companiei suedeze susţin că această se poate obţine într-un scenariu de utilizare a căştilor pe timpul zilei.

Specificaţii pentru Urbanista Los Angeles:

  • ANC pentru reducerea zgomotului de fundal;
  • Mod ambiental;
  • Mod de oprire automată a melodiei atunci când căştile sunt date jos de pe urechi;
  • Bluetooth 5.0;
  • Tastă fizică dedicată pentru Siri şi Google Asisstent.

Urbanista Los Angeles vor fi disponibile în curând la comandă la un preţ recomandat de 199 euro.