Diverse

De obicei nu scriu asemenea ştiri, însă aceste cazuri sunt din ce în ce mai dese şi aş dori să trag un semnal de alarmă. Sunt conştient că foarte mulţi dintre cititorii noştri sunt pasionaţi de jocuri video sau au copii care preferă o astfel de activitate în timpul liber, însă vă rog să nu uitaţi că acest tip de distracţie trebuie relizată cu măsură. Nu abuzaţi de statul la calculator deoarece în timp puteţi avea diverse probleme de sănătate. Pentru o viaţă sănătoasă, trebuie să aveţi un stil de viaţă echilibrat care să includă neapărat şi activitate fizică.

În continuare vă voi prezenta un caz dus la extrem care nu s-a finalizat prea bine. Un tânăr de 17 ani din Rusia şi-a fracturat un picior pe data de 8 august. Pentru a nu se plictisi în acest timp, adolescentul a început să joace Defense of the Ancients. Atât de mult i-a plăcut acest joc, încât în ultimele 22 de zile a jucat încontinuu (făcea pauze doar pentru a mânca şi pentru câteva ore de somn). Datorită fracturii, dar şi a lipsei de activitate fizică, tânărul a făcut un cheag de sânge în picior care i-a fost fatal.

670px-Get-Better-at-DOTA-(Defense-of-the-Ancients)-Step-1

“Oamenii pot suferi astfel de probleme în timpul zborurilor lungi când sunt forţaţi să stea jos. Băiatul a murit probabil din cauza unei tromboze. Aceasta apare în 50% din cazurile în care oamenii au fracturi” a declarat medicul Azat Hafizov.

Situaţia de faţă este una tristă, dar reprezintă cu adevărat o ameninţare pentru tânăra generaţie.

Sursa: mirror.co.uk

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.