Retelistica

Bineînțeles, în primul și în primul rând pe site-ul fiecărui operator în parte, dar să zicem că vrei să parcurgi acoperirea fiecăruia în mod concomitent. Aici te ajută OpenSignal

Presupun că actualizarea informațiilor nu se face la fel de rapid ca pe site-ul fiecărui operator în parte, mai ales că sunt jucători ce investesc puternic în extindere, dar o privire cât de cât de ansamblu oferă și OpenSignal.

Aveți posibilitatea să selectați acoperirea 2G, 3G și 4G pentru Digi Mobil, Orange, Vodafone și Telekom, să le bifați în mod paralel spre a face o comparație. În câteva secunde realizați care sunt diferențele, cât de în față se află Orange, Vodafone la ceva distanță pe 2, iar Telekom și RCS-RDS mult mai în spate. Repet, momentan. OpenSignal afirmă că Vodafone ar oferi cea mai mare viteză în rețea, Orange la mică distanță ( 36 Mbps vs 30 Mbps), dar asta-i altă discuție. ANCOM scoate operatorul portocaliu în față și trece Vodafone pe 2.

Puteți vedea stadiul acoperirii în 4G și pentru țările vecine, centrul și vestul Europei etc. Nu am cum să nu remarc cât de bine sunt acoperite în 4G: Cehia, Ungaria față de noi.

Categorii: retelistica
Tag-uri: 4GOpenSignal

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.