UniCredit acuză o tentativă de fraudă în cazul falimentului Electro Distribution (QuickMobile)

31/01/2019

În toamna anului trecut o veste neaşteptată suprindea întreaga piaţă IT&C din România: Electro Distribution (cunoscută până atunci drept compania din spatele QuickMobile) se declara falimentară. Compania avea datorii de aproximativ 98 milioane lei către 17 parteneri, iar sub această “povară” financiară afacerile au fost mutate de pe o firmă pe alta.

Încă de la început acest faliment a fost privit de foarte mulţi jucători drept unul suspect, mai ales că totul a pornit de la o datorie de 61 milioane lei către o firmă fantomă: Iluţ Boutiq GmbH. Se presupunea că această companie a fost principalul furnizor pentru Electro Distribution, însă la o scurtă căutare pe Google nu găseai niciun fel de informaţie despre aceasta.

Lunile au trecut, apele s-au mai liniştit, QuickMobile a mers mai departe în noua formă, însă unul dintre creditori, UniCredit, readuce în prim plan acest faliment. Banca ce are de recuperat de la Electro Distribution suma de  8 milioane lei acuză compania de tentativă de fraudă. UniCredit susţine că datoria de 61 milioane lei către Iluţ Boutiq GmbH s-a format prin aplicarea unei penalităţi de 17 ori valoarea unui echipament “pretins comandat şi nelivrat”.

Datoria către Iluţ Boutiq GmbH este cea care a contribuit decisiv la decizia de intrare în faliment, iar din afirmaţia celor de la UniCredit putem deduce că Electro Distribution a forţat intrarea în faliment pentru a nu mai plăti datoriile reale.

Este clar că avem în faţă o poveste foarte complicată, una despre care vom mai auzi în perioada următoare.

Surse: zf.ro, supervizor.ro
Cosmin Mușat
Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.