gAuto

În perioada 24 – 27 noiembrie a avut loc Conferinţa Europeană pentru Baterii, eveniment la care a participat chiar şi Elon Musk.

În cadrul acestui eveniment oficialii europeni au declarat că Uniunea Europeană va putea să îşi acopere singură necesarul de baterii pentru maşini electrice până în anul 2025.

“Sunt încrezător că până în 2025, Uniunea Europeană va putea să producă singură suficiente baterii ca să asigure necesarul pentru întreaga industrie europeană și chiar să ajungem să exportăm.” a declarat Maros Sefcovic, vicepreședintele Comisiei Europene.

Pe teritoriul Uniunii Europene se construiesc în acest moment 15 fabrici de celule de baterii, fabrici ce aparţin de companii europene sau asiatice. Printre companiile producătoare de baterii care își construiesc fabrici în Europa se numără chinezii de la CATL (în Germania), Samsung (în Ungaria), LG (în Polonia), SK Innovation (în Ungaria), dar și compania suedeză Northvolt (în Germania și Suedia).

Toate fabricile de celule de baterii din Uniunea Europeană vor putea furniza anual baterii pentru aproximativ 6 milioane de vehicule electrice.

Sursa: reuters.com

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.