Software

Vă plac jocurile pe calculator şi în viitor aţi dori să vă dezvoltaţi abilităţile inclusiv într-un cadru universitar ? Se pare că există o speranţă sau cel puţin asta declară reprezentanţii Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.

Universitatea intenţionează ca într-un viitor apropiat să înfiinţeze un program de studii de masterat dedicat managementului în eSports. Subiectul a fost dezvoltat în cadrul unei întâlniri dintre Vlad Marinescu, preşedintele Federaţiei Internaţionale de eSports, Thomas Moldovan, secrat de stat în Ministerul Sportului şi Tudorel Toader, rectorul Universităţii Alexandru Ioan Cuza.

Întâlnirea a avut loc în contextul organizării la Iași a Campionatului Mondial de E-gaming, ediția 2023. În acest sens, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și-a exprimat deschiderea pentru a sprijini popularizarea și creșterea nivelului de performanță al acestui domeniu, prin înființarea unui program de studii de master dedicat managementului în Esports, dar și prin găzduirea unei mese rotunde cu ocazia desfășurării Campionatului Mondial de E-gaming.

Acest Campionat Mondial de E-gaming va avea loc a doua oară în România, prima dată el fiind organizat în 2013 la Bucureşti. La anul vor veni la Iaşi peste 1200 de jucători din peste 110 ţări ce se vor duela pentru premii a căror valoare va trece de 500.000 de dolari.

Sursa: agerpres.ro