Software

În România filmele şi serialele piratate sunt încă la mare căutare deoarece românul nu este încă pregătit să plătească pentru a vedea cele mai noi apariţii. Când spun pregătit nu mă refer neapărat din punct de vedere financiar, cât din punct de vedere mental. Foarte mulţi români nu concep să plătească 10 euro / lună, atât timp cât există numeroase site-uri care oferă acces gratuit.

Unul dintre cele mai cunoscute site-uri ce oferea utilizatorilor filme şi seriale piratate era 990.ro, parte a grupului rol.ro. De curând acesta a fost pus sub sechestru de către Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Justiție și Casație, iar dacă veţi intra pe site veţi fi întâmpinaţi cu mesajul “Acest nume de domeniu este sechestrat în conformitate cu dispoziţiile articolului 249 din Codul de Procedură Penală. Prezentul nume de domeniu fiind parte a unei cauze penale”.

990

Ironia sorţii face ca anul trecut fix în aceeaşi perioadă un alt site de profil să fie pus sub sechestru, Serialepenet.ro. Făcând puţin haz de necaz, mă gândesc că celelalte site-uri pot sta liniştite acum până la început de iulie 2017.

Categorii: software

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.