Software

Cei care sunt puţin pasionaţi de tehnologie, în special de telefoane inteligente, probabil ştiu că una dintre cele mai reuşite aplicaţii foto pentru Android este Google Camera. Prin amabilitatea diverşilor dezvoltatori, această aplicaţie este disponibilă pe mai multe modele de smartphone-uri (nu doar cele din seria Google Pixel), în cele mai multe cazuri calitatea fotografiilor fiind mult îmbunătăţită comparativ cu aplicaţia standard oferită de producători.

Pentru cei care utilizează Google Camera venim cu o veste foarte bună. Se pare că următoarea versiune a aplicaţiei foto va integra şi asistentul vocal Google Assistant. Practic vom putea utiliza comenzi vocale pentru a realiza fotografii, selfie-uri sau clipuri video. După rostirea “Hey Google, take a picture / selfie / video” va exista un temporizator de 3 secunde, după care se va realiza acţiunea solicitată.

Această caracteristică ne va fi foarte utilă atunci când suntem în gaşcă mare şi vom dori să facem o fotografie de grup fără a mai fi nevoie de un selfie stick sau de o terţă persoană.

Sursa: 9to5google.com

Categorii: googlesoftware

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.