Diverse

Pentru a nu mai depinde atât de mult de Qualcomm, Apple caută soluţii pentru dezvoltarea propriilor modemuri, iar un prim pas în această direcţie a fost confirmat săptămâna aceasta: Apple a achiziţionat pentru 1 miliard de dolari departamentul de modemuri mobile Intel.

Această achiziţie a fost posibilă în contextul în care Intel a anunţat că renunţă la dezvoltarea de cipuri 5G, iar departamentul în sine era unul ce mergea cu pierderi de sute de milioane de dolari anual.

Tranzacţia include aproximativ 2200 de angajaţi, echipamente, cât şi peste 17.000 de patente şi brevete dezvoltate de acest departament în ultimii ani. Achiziţia se va finaliza undeva spre sfârşitul acestui an, atunci când toate cele menţionate anterior vor intra în portofoliul Apple.

Apple şi Qualcomm au o înţelegere încheiată pentru o perioadă de 6 ani, semn că “mărul muşcat” va încerca să dezvolte în tihnă şi cu atenţie la detalii viitoarele modemuri 5G, poate chiar 6G. Este clar că această tranzacţie ne arată dorinţa Apple de a produce cât mai multe componente in-house, fără a mai depinde de alţi producători.

Sursa: apple.com

Categorii: apple

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.