Tablete

A sosit la review și tableta UTOK 1010Q. Începem cu unboxingul și primele impresii, iar în zilele următoare veți găsi un review detaliat al acestei tablete sub brand românesc de 10.1 inch.

Specificații detaliate pentru UTOK 1010Q:

– display IPS de 10.1 inch cu rezoluție 1280×800 pixeli;

– procesor Allwinner A31S de tip quad-core la 1 GHz, PowerVR SGX544MP2 GPU, 1 GB RAM, 8 GB spațiu de stocare din care 4.6 GB în mod real, slot pentru microSD de până la 32 GB;

– Android 4.2.2 Jelly Bean;

– Wi-Fi b/g/n, bluetooth 4.0, microUSB, miniHDMI, jack de 3.5 mm;

– baterie de 6000 mAh ce ar oferi autonomie de până la 7 ore, 570 gr. și 8 mm grosime.

IMG_0763

În pachet dați de tableta, cablu pentru dongle USB / stick de memorie, cablu microUSB – USB 2.0 și încărcător dedicat pe jack micuț, certificat de garanție, manual de utilizare.

Design 

570 gr., 8 mm grosime și display de 10.1 inch. Trebuie să măsor cei 8 mm. Nu mi-a dat impresia că ar fi atât de subțire. Cele 570 de gr. se datorează carcasei din aluminiu. UTOK 1010Q dă impresia de tabletă solidă, rezistentă în timp.

Logo-ul UTOK îl găsiți pe spatele tabletei, nu și în partea frontală. A sosit varianta albă cu argintiu pe spate. Elementele de conectivitate sunt poziționate pe o singură latură. Sunt două butoane similare, dar unul singur are rolul de power și de multe ori îl vei apăsa din greșeală pe cel care nu face nimic.

IMG_0764

Ecran și sunet 

10.1 inch, IPS și rezoluție 1280×800 pixeli. L-am setat pe luminozitate maximă și la prima vedere aș spune că mi-a plăcut. Un astfel de panel cu rezoluția amintită este clasic pe diagonala de 10.1 inch. Vorbim de o tabletă cu specificații mid-range.

Hardware, sistem de operare și aplicații 

Nu mai repet datele hardware amintite în secțiunea specificații. Rulează Android 4.2.2 Jelly Bean fără vreo customizare la nivel de UI din partea producătorului autohton. Sunt puține aplicații preinstalat, bloatware la minim și tranzițiile prin meniu se realizează rapid.

Mai multe detalii în partea de unboxing:

Câteva fotografii cu UTOK 1010Q:

Categorii: tablete
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.