Software

Allview VIVA Q8 este prima tabletă sub brand românesc ce rulează Android 4.4.2 KitKat în stadiu beta. Este o veste bună pentru cei care dețin tableta și sunt dispuși să testeze noul ROM.

Nu am tableta VIVA Q8 ca să relatez impresiile formate. La sursă găsiți mai multe detalii în acest sens.

Care sunt funcțiile noi aduse de Android 4.4 KitKat pe Allview VIVA Q8:

“Printre beneficiile update-ului se numără: o interfaţă mai prietenoasă (icon-uri noi, sistem de widget-uri îmbunătăţit, tranziţie mai fluentă între ecrane), multitasking mai rapid, editor de imagine îmbunătăţit, consum redus de memorie, funcţionare mai bună a tehnologiei wireless display, tastatură cu funcţii noi (zeci de emoticoane Emoji pentru comunicarea pe reţelele de socializare), player audio îmbunătăţit (previzualizare album în lock-screen), buton dedicat de screenshot, cloud printing, immersive mode (poţi rula mai multe aplicaţii în mod Full Screen).”

Despre Allview VIVA Q8:

– display IPS de 7.9 inch cu rezoluție 1024×768 pixeli;

– procesor quad-core la 1 GHz, 1 GB memorie RAM, 8 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 32 GB;

– Android 4.2 Jelly Bean;

– Wi-Fi b/g/n, microUSB, microHDMI, jack de 3.5 mm;

– 5 Megapixeli și filmează la 1080p, cameră frontală de 0.3 Megapixeli;

– baterie de 4000 mAh, 357 gr. și 7.5 mm grosime.

Este o veste bună și pentru cei care au tablete cu procesorul Allwinner quad-core la 1 GHz + 1 GB RAM + PowerVR SGX544MP2 GPU. Numai să existe interes din partea companiilor ce le comercializează și deschiderea din partea ODM-ului ce livrează tableta respectivă.

Mai multe detalii legate de procesul de instalare a Android 4.4.2 KitKat pe Allview VIVA Q8 – AICI.

Sursa: GadgetBuzz.ro

Categorii: androidtablete
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.