gAuto

Săptămâna aceasta a fost adoptat un nou proiect de lege de către Senat, unul care propune modificări importante aduse Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu modificările şi completările ulterioare.

Conform prevederilor proiectului, se propun următoarele:

  • valabilitatea administrativă pentru permisele de conducere eliberate pentru vehiculele din categoriile AM, A1, A2, A, B, B1 şi BE este de 15 ani;
  • valabilitatea administrativă a permiselor de conducere eliberate pentru vehiculele din categoriile AM, A1, A2, A, B, B1 şi BE, deţinute de persoane cu vârsta de 70 de ani şi peste această vârstă este de 5 ani;
  • valabilitatea administrativă a permiselor de conducere de toate categoriile, deţinute de persoane cu vârsta de 80 de ani şi peste această vârstă este de 2 ani.

În prezent valabilitatea administrativă a permiselor de conducere din categoriile AM, A1, A2, A, B, B1 şi BE este de 10 ani, indiferent de vârstă.

Această propunere mi se pare bună în cazul vârstnicilor, este clar că ei ar trebui verificaţi mai des. Cât despre trecerea de la 10 la 15 ani, aceasta nu cred că va aduce mari schimbări, ci doar va ajuta la decongestionarea activităţii angajaţilor de la Direcţia Permise.

Pentru ca noul proiect de lege să intre în vigoare, acesta are nevoie şi de adoptarea la nivelul Camerei Deputaţilor şi de promulgarea Preşedintelui României.

Sursa: profit.ro, sursa foto