gAuto

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat astăzi că poliţele RCA emise de Euroins care ar fi trebuit să expire pe 8 septembrie vor fi prelungite cu încă 3 luni. Acest lucru înseamnă că toate asigurările RCA Euroins vor fi valabile până cel târziu pe 8 decembrie.

Important de menţionat este că poliţa va fi valabilă până la data minimă dintre durata ei din acte şi data de 8 decembrie. Dacă de exemplu aveţi o asigurare Euroins care expiră pe 23 noiembrie, aceasta dată este data de expirare şi nu 8 decembrie.

Conform premierului, „motivul acestei modificări cred că este legitim. Sunt încă în vigoare peste 1.8 milioane de polițe RCA emise de Euroins, iar dacă s-ar păstra termenul actual de expirare de 8 septembrie este evident că ar exista un real pericol de scădere a gradului de cuprindere în asigurarea obligatorie RCA a unui segment uriaş din parcul auto național.”

Conform legislaţiei în domeniu, de la deschiderea procedurii de faliment a unui asigurator, poliţele RCA emise de acesta mai sunt valabile 90 de zile, în cazul Euroins această procedură fiind demarată pe 9 iunie 2023.

Din păcate prea puţini şoferi au renunţat mai devreme la poliţele RCA emise de Euroins, conform celor de la ASF vorbim de vreo 63.000 de astfel de solicitări.

Sursa: digi24.ro