Retelistica

Deşi îşi dorea o ieşire rapidă din România, Deutsche Telekom se chinuie să vândă pe bucăţi Telekom România. Pe la sfârşitul lunii august toată presa din România anunţa că Orange a cumpărat Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom), adică telefonia fixă şi internetul fix. Ştirea rămâne de actualitate, însă aşteptăm şi ceva veşti oficiale.

Mai nou încep să apară informaţii legate de situaţia negocierilor dintre Telekom şi Digi. Se pare că aici sunt ceva probleme, în sensul că Telekom vrea să vândă către Digi ce a mai rămas (reţeaua mobilă + televiziunea), iar Digi nu doreşte să cumpere decât reţeaua mobilă + licenţele radio. Dacă despre televiziune nici nu vrea să audă, mai nou Digi nu îşi doreşte nici clienţii Telekom din segmentul mobile, indiferent dacă sunt abonaţi sau pe PrePay.

Decizia Digi este oarecum normală, achiziţia sub forma dorită de ea este mai ieftină şi reduce semnificativ şansele ca tranzacţia să ajungă spre aprobare la Comisia Europeană (ştim că cei de acolo nu se joacă, nu puţine au fost cazurile de respingere a diverselor achiziţii).

Cum alţi doritori nu prea sunt, sunt şanse ca Deutsche Telekom să accepte o astfel de tranzacţie, una foarte incomodă şi de nedorit. Mai rămâne astfel să vândă televiziunea, dar cine o vrea (bulgarul Spas Roussev dorea reţeaua fixă de internet şi telefonie, însă aceasta pare a fi deja în curtea celor de la Orange) ? Ce se va întâmpla cu actualii clienţi Telekom din reţeaua mobilă ?

Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile. Tot ce ştim este că Orange şi Digi vor să cumpere doar ceva ce le poate aduce plus-valoare, în timp ce de restul companiei Telekom România fuge toată lumea.

Sursa: zf.ro

Categorii: telekom

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.