Apple

Apple a anunţat că a vândut peste 3 milioane de unităţi din noua tabletă iPad de la lansarea ei de vineri, 16 martie. Această cifră este un record chiar şi pentru compania din Cupertino.

CEO-ul Apple, Tim Cook, a declarat că „Vânzările Apple din weekend au fost un record şi ne bucurăm de acest lucru”, în timp ce vicepreşedintele de marketing, Phill Schiller, a afirmat că „Noul iPad este un blockbuster cu 3 milioane de unităţi vândute – cel mai puternic iPad lansat vreodată. Clienţii adoră noile specificaţii ale iPad-ului, incluzând uluitorul Retina Display, şi suntem nerăbdători să ajungă în mainile şi mai multor cumpărători odată cu lansarea de vinerea aceasta şi în alte ţări”.

Apple va lansa vineri, 23 martie, Noul iPad în alte 24 de ţări: Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Finlanda, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Liechtenstein, Luxemburg, Macao, Olanda, Noua Zeelandă, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania şi Suedia.

Prima tabletă Apple a atins pragul de 3 milioane de unităţi vândute după 80 de zile de la lansare, în timp ce iPad 2 s-a vândut în prima zi de la lansare în 300.000 de unităţi şi a atins borna de 3 milioane abia dupa 28 de zile.

Sursa: thenextweb.com