Smartphone

Raportul Canalys privind livrările de telefoane inteligente relevă informații extrem de îmbucurătoare pentru compania chineză Xiaomi.

Pentru Europa Centrală și de Est, în ultimul trimestru al anului trecut, Xiaomi a înregistrat o creștere de la an la an de 16% și o cotă de piață de 28%. Ne referim aici și de fiecare dată la numărul de unități livrate.

La nivelul întregii Europe, s-a înregistrat un rezultat mai bun cu 11% pentru Q4 2021 față de aceeași perioadă a anului precedent, în timp ce creșterea anuală a fost de nu mai puțin de 30 de procente.

În ceea ce privește livrările de smartphone-uri din țara noastră, Xiaomi a înregistrat în trimestru 4 din 2021 o cotă de piață de 21% și o creștere de 119% de la an an pentru aceeași perioadă.

Mai mult, conform Canalys, pentru întreg anul 2021, Xiaomi a cunoscut o creștere de 139% față de 2020, ajungând la o cotă de piață de 22% din numărul total de smartphone-uri vândute.

Deși în rubrica noastră de comentarii sunt destui care găsesc în Xiaomi doar un producător ce nu merită să stea la masa granzilor, se pare că sunt mulți ce țin să-i contrazică. Și, până la urmă, cei ce cumpără sunt aceia care au tot dreptul să-și spună părerea și care pot duce la creșterea notorietății Xiaomi sau, din contră, la diminuarea cotei de piață. Deocamdată, clienți Xiaomi sunt din ce în ce mai mulți.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.