Telefoane Mobile

2019 va fi anul în care tehnologia 5G îşi va face apariţia la scară globală. China, Statele Unite ale Americii şi câteva ţări din Europa au anunţat deja că de anul viitor vor avea reţele 5G gata de utilizare, iar marii producători de smartphone-uri s-au angajat să aducă şi primele unităţi cu modem 5G încorporat.

Una dintre companiile ce a anunţat lansarea unui telefon cu tehnologie 5G prin vara lui 2019 este OnePlus. Interesant este că respectivul device nu va fi urmaşul direct al lui OnePlus 6T, ci va face parte dintr-o nouă serie de terminale cu preţ de plecare ceva mai ridicat. Acest aspect a fost confirmat chiar de către Carl Pei, CEO-ul OnePlus.

Surse neoficiale susţin că în 2019 vom avea două smartphone-uri OnePlus lansate în acelaşi timp:

  • OnePlus 7 cu o versiune de plecare cu 6 GB RAM, 128 GB spaţiu de stocare şi preţ de 569 – 579 dolari;
  • OnePlus cu 5G cu o versiune de plecare cu 6 GB RAM, 128 GB spaţiu de stocare şi preţ de 649 dolari.

Observaţi că OnePlus 7 ar urma să coste cam cu 20 – 30 dolari mai mult decât OnePlus 6T, în timp ce versiunea cu 5G va fi cam cu 100 de dolari mai scumpă. Ambele device-uri vor utiliza cel mai probabil procesorul Qualcomm Snapdragon 8150, cu diferenţa că pe unul va fi activat modemul X50 şi pe celălalt nu.

Deşi pare mult, personal cred că acest terminal OnePlus cu 5G va fi unul dintre cele mai ieftine cu acest tip de tehnologie, ceilalţi producători (Samsung, Huawei, Apple, Sony etc) urmând a implementa 5G în primă fază doar pe telefoanele high-end, adică cele cu preţuri de plecare de 850 – 900 dolari.

Mai multe detalii despre OnePlus 6T puteţi găsi în review-ul colegului meu Emil Dragotă. Cei interesaţi pot cumpăra OnePlus 6T la preţuri ce pornesc de la 549 euro, iar prin utilizarea acestui link de referral puteţi beneficia de o reducere de 20 euro la achiziția unui accesoriu alături de smartphone (se pot cumpăra de exemplu noile căşti OnePlus Type-C Bullets ce costă 19.95 euro).

Sursa: fudzilla.com