Lunea si vinerea sunt zilele ce trec cel mai greu. Vine weekendul si relaxarea fiecaruia. Nu stiu daca in afara lucrurile sunt la fel. Poate ca acolo, majoritatea sunt motivati si stau mai mult timp la locul de munca. Pentru mine, serviciul aduce si o relaxare dar doar uneori. Trebuie sa realizez o gramada de acte ale caror folosinta nu o gasesc. Sunt curios daca in afara si profesori de acolo sunt ingropati intr-un maldar de acte ca la noi, se cunoaste ca birocratia noastra este exagerata. In scoala unde lucrez suntem 13 profesori si avem de rezolvat peste 13 comisii si comitete. 
            Mi-ar placea sa se insiste mai mult pe studiul cu elevul si mai putin pe acte. Inspectia cand vine nu verifica nivelul elevului – cel mult ii cere caietul – ci doar actele pe care le-am realizat. Din pacate nu actele si caietul arata nivelul de pregatire real al elevului. Sunt mult mai importante cunostintele reale si aptitudinile insusite de elevul nostru. Se vorbeste de invatamantul centrat pe elev, eu as spune invatamantul format pe acte. Nu intotdeauna actele corespund realitatii. De multe ori – actele sunt facute doar pentru a satisface o eventuala inspectie si nu pentru a rezolva problemele elevului. Sistemul de evaluare al unitatilor scolare ar trebui modificat. 

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.