Datele mobile și fiabilitatea rețelelor de telefonie mobilă aș spune că sunt mai importante ca niciodată în contextul actual. Vodafone a reușit să obțină titlul de cea mai performantă rețea de mobilă din România, a șasea certificare consecutivă.

Testele au fost realizate între 10 februarie – 2 martie 2020 de către umlaut AG, fostul P3 communications. Au parcurs 8194 km,  areale ce acoperă 24% din populația României (113.568 km pătrați).

În traseu au fost incluse localitățile București, Timișoara, Târgu-Mureș, Cluj-Napoca, Oradea, Baia Mare, Suceava, Iași, Bacău, Buzău, Constanța, Râmnicu Vâlcea, Lugoj, Deva, Sebeș, Făgăraș, Codlea, Sighișoara, Luduș, Huedin, Aleșd, Valea lui Mihai, Dej, Vatra Dornei, Flămânzi, Târgu Frumos, Roman, Adjud, Râmnicu Sărat, Slobozia, Hârșova, Lumina, Corbii Mari (+ drumurile rutiere dintre aceste localități).

Punctele de testare au fost alese în mod aleatoriu de către umlaut AG. Noul certificat obținut de către Vodafone România poate fi consultat aici.

Declarație oficială:

Nevoia de a asigura servicii de comunicații mobile fiabile și de înaltă calitate pentru români este acum mai importantă ca niciodată. Angajamentul nostru de a contribui la o societate digitală românească este reconfirmat acum de aceasta noua certificare Best in Test. Sunt foarte mândru de eforturile inginerilor noștri de a menține reţeaua mobilă Vodafone în poziția de lider în România intr-un moment în care a fi un partener de încredere pentru români a devenit un lucru esențial”, a declarat Cătălin Buliga, directorul de tehnologie al Vodafone România.

Au dat și câteva informații legate de valorile înregistrare în timpul pandemiei:

  • creștere de 23% pe traficul de date mobile;
  • creștere de 25% pe traficul de voce mobilă.

Putem extinde discuția în rubrica de comentarii. Ați simțit o schimbare în calitatea serviciilor pe internet & acoperire în această perioadă?

Categorii: retelistica

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.