Retelistica

Telekom România a anunţat prin intermediul CEO-ului său, Miroslav Majoros, că în perioada următoare compania nu va concedia şi nu va trimite în şomaj tehnic niciun salariat.

Operatorul magenta a luat numeroase măsuri de protejare a angajaţilor săi în contextul pandemiei COVID-19, cea mai importantă fiind soluţia Work from Home. Prin intermediul acesteia din cei 5000 de salariaţi, aproximativ 3200 lucrează zilele acestea de acasă.

CEO-ul Telekom România a afirmat că “Activitatea grupului merge bine din punct de vedere operațional, nu sunt disfuncționalități. Avem cerere mai mare, ieșirile din rețeau au scăzut în acest moment, nimeni nu vrea să facă asta în criză.” Există totuşi o probabilitate ca operatorul magenta să aibă ceva probleme financiare dacă clienţii se vor afla în imposibilitatea de a-şi achita facturile: “Am putea avea probleme dacă clienții încep să nu plătească pentru că nu au acces la terminale de plată, magazine, bancomate etc.”

Telekom România are şi un plan de de criză de 4 luni (2 luni + 2 luni), însă vorbim doar din punct de vedere operaţional. Din punct de vedere financiar compania nu are încă un plan similar, o astfel de situaţie fiind puţin probabilă în condiţiile în care toată lumea are nevoie în aceste zile de internet, telefonie mobilă etc.

Sursa: profit.ro

Categorii: telekom

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.