Retelistica

În toamna anului trecut grupul Digi anunţa finalizarea cu succes a negocierilor şi încheierea unui contract de vânzare – cumpărare pentru Digi Ungaria. Cumpărătorul a fost 4iG, un operator local al cărui acţionar principal este Lorinc Meszaros, cel mai bogat om de afaceri din Ungaria, prieten apropiat al premierului Viktor Orban. Întreg pachetul format din DIGI Távközlési Szolgáltató Ltd. și a filialelor Invitel, I TV si DIGI Infrastructure a fost achiziţionat pentru suma de 625 milioane de euro.

Iată că la mai puţin de un an distanţă, acelaşi operator telecom, 4iG, împreună cu firma de stat Corvinus Zrt, au cumpărat filiala Vodafone din Ungaria. Preţul plătit în numerar este de 715 miliarde de forinţi, adică aproximativ 1.8 miliarde de dolari.

Tranzacţia va crea al doilea cel mai puternic operator de telefonie din Ungaria, unul care are toată susţinerea pentru a deveni în curând numărul unu. Nick Read, director general al Vodafone, chiar a declarat referitor la această tranzacţie că “Guvernul ungar are o strategie clară a a crea un campion național ungar în sectorul IT.”

Un aspect de menţionat la final este că tranzacţia nu include şi VOIS, afacerea de servicii a Vodafone din Ungaria.

Sursa: agerpres.ro

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.