Vodafone

Uite o aplicație care se potrivește sezonului în care ne aflăm, iarna, și celor pasionați de drumeția în această perioadă. Aplicația Salvamont a fost realizată de către Vodafone și oferă informații privind:

– localizarea turiștilor către Salvamont când este nevoie de ajutor;

– avertismente montane, informații despre stare vremii, trasee montane;

– contactele și locațiile cabanelor din întreaga țară;

– informații vis-a-vis de 70 de pârtii de schi din România.

Declarații oficiale:

Anual peste 3500 de turisti beneficiaza de asistenta Salvamont pentru rataciri sau accidente suferite pe partiile de schi sau pe trasee montane. Cu ajutorul acestei aplicatii, echipele Salvamont pot localiza mult mai simplu acesti turisti care au nevoie de ajutor. Pana in prezent, turistii sunau la 0Salvamont atunci cand aveau nevoie de noi, iar timpul scurs de la primul apel pana la gasirea turistilor putea varia in functie de dificultatea traseului. Acum ii putem localiza mult mai simplu, iar timpul de salvare se reduce considerabil”, a mentionat Mircea Opris, Presedintele Asociatiei Nationale a Salvatorilor Montani din Romania.

Dupa zece luni de la lansarea site-ului mobil m.osalvamont.org, utilizat de peste 40.000 de persoane, ne face placere sa putem oferi iubitorilor de munte un ‘prieten de nadejde” care ii poate salva in situatii de urgenta. In plus, atunci cand vrei sa pleci la munte poti afla din aplicatie, informatii utile despre starea partiilor de schi din toata tara, despre vreme sau trasee montane”, a spus Ovidiu Paraschivescu, Team Leader Applications and Content, Vodafone Romania.

Aplicația poate fi descărcată din Google Play și urmează a debuta pe viitor și în App Store (iOS).

Categorii: vodafone
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.