Retelistica

Unul dintre cei mai mari operatori telecom din lume, Vodafone, a anunţat prin vocea CEO-ului său, Nick Read, că renunţă o periodă la achiziţia de tehnologie 5G produsă de către cei de la Huawei.

Decizia Vodafone vine într-un context prost pentru Huawei. Multe state (în special, țări ce se află în alianță strânsă cu SUA) au precizat că nu vor dezvolta infrastructura 5G utilizând echipamente Huawei, deoarece există suspiciuni legate de securitatea informaţiilor.

Vodafone are un parteneriat strategic cu Huawei din 2007,  situaţia actuală îi obligă cumva să sisteze temporar colaborarea cu compania chineză până la lămurirea acuzațiilor legate de spionaj. Interesant este că decizia se aplică doar în Europa, pentru India, Turcia, Africa sau Orientul Mijlociu neexistând încă un punct de vedere oficial (analiştii susţin că aici se vor utiliza echipamente Huawei pentru că nu există presiuni politice).

Războiul comercial dintre Statele Unite ale Americii şi China se transformă încetul cu încetul în unul global, ţări din întreaga lume trecând de o parte sau de alta. Continuarea se anunţă pe cât de interesantă, pe atât de primejdioasă.

Sursa: techcrunch.com

Categorii: huaweivodafone

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.