Retelistica

Vodafone România a început să trimită notificări clienţilor prin intermediul cărora îi informează pe aceştia că de la factura următoare vor avea preţuri mai mari.

Operatorul telecom susţine că în ultimul timp a existat o majorare „constantă a costurilor de furnizare a serviciilor de comunicaţii electronice mobile” şi că din acest motiv „începând cu următoarea factură se va indexa valoarea serviciilor”.

Conform Eurostat, creşterea indicelui armonizat al preţurilor de consum a fost în România în 2023 de 9.7%, iar Vodafone România va scumpi serviciile „doar” cu 8%. Această majorare se aplică şi tarifului de reconectare (dacă nu vă plătiţi abonamentul la timp şi sunteţi deconectat), însă nu afectează ratele la telefoane, tablete sau ştiu eu ce alte device-uri aveţi achiziţionate sub această formă.

Iată şi câteva exemple de scumpiri:

  • RED Unlimited: de la 8 euro pe lună la 8.64 euro;
  • RED Start: de la 7 euro pe lună la 7.56 euro;
  • RED Max: de la 18 euro pe lună la 19.44 euro.

La cum sună anunţul, ar trebui să fie afectaţi toţi abonaţii şi toate abonamentele, însă vă recomand să vă verificaţi facturile emisa luna aceasta, de obicei astfel de notificări vin sub formă de anexă.

Sursa: mobilissimo.ro