Vodafone a extins acoperirea rețelei mobile în perioada martie 2020 – iunie 2021, iar 158 de localitați din mediul rural cu aproximativ 150.000 de locuitori au acces la servicii de voce și date mobile, de la cele peste 700 de stații 4G aduse în zonele respective.

Este clar un decalaj în ce privește conexiunea la internet între mediul urban și cel rural, iar anumite zone din țară sunt defavorizate din acest punct de vedere (îmi amintesc cazuri când elevii stăteau într-o anumită zonă din casă, pentru că acolo aveau semnal și am rămas uimit să descopăr că mulți dintre ei se bazau pe rețeaua de telefonie mobilă și nu pe internetul fix).

Vodafone asigură o acoperire cu servicii de comunicații pentru 96% din populația aflată în mediul rural. 

În același timp, Vodafone și-a extins rețeaua fixă de înaltă calitate pentru 21.000 de gospodării din mediul rural.

Declarație oficială:

Digitalizarea României înseamnă acces egal la infrastructură și servicii digitale atât pentru locuitorii din mediul urban, cât și pentru cei din mediul rural. Conectarea comunităților rurale, inclusiv a celor mai izolate, este esențială pentru dezvoltarea societății în ansamblu, prin reducerea decalajului digital, a inechităților, prin crearea de oportunități de dezvoltare și asigurarea de șanse egale la un viitor digital mai bun pentru cetățenii și companiile din aceste zone. Unul dintre pilonii misiunii noastre este tocmai această ambiție de a contribui la crearea unei societăți în care nimeni nu este lăsat în urmă. De aceea, una dintre prioritățile noastre în atingerea acestei ținte este de a extinde rețelele Vodafone cu precădere în acele zone în care serviciile de comunicații nu au ajuns încă. Ne bazăm pe cea mai performantă rețea de date mobile din România și pe o rețea fixă de înaltă calitate pentru a asigura accesul la servicii de comunicații și pentru aceste comunități izolate”, a declarat Cătălin Buliga, Chief Network Officer Vodafone România și Head of Networks Development for Europe Cluster Markets

Cât de important este accesul la telefonie mobilă și internet pentru comunitațile izolate descoperiți în materialul video realizat în Drăghești, Busești și Cerna-Vârf din județul Mehedinți:

Vodafone a obținut o certificare importantă și pentru rețeaua sa 5G. umlaut a recunoscut Vodafone România drept cea mai fiabilă rețea 5G din țara noastră 👍. A obținut cel mai mare punctaj în ce privește performanța serviciilor de date mobile (testele au fost făcute în primăvara lui 2021).

Acest articol face parte dintr-o campanie desfășurată alături de Vodafone România

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.