Diverse

Digitalizarea este prezentul şi viitorul, iar acest fenomen este pe buzele tuturor, indiferent că vorbim de public sau privat. Marile companii tech se vor lupta la baionetă pentru a prinde cât mai multe contracte, unele încercând chiar să îşi unească forţele în această direcţie.

Un astfel de exemplu este dat de Vodafone şi Microsoft, companii care au semnat azi un Memorandum de Înțelegere cu scopul de a accelera digitalizarea sectoarelor public și privat din România. Cele două companii vor coopera pentru dezvoltarea de programe de digitalizare, cercetare, inovație și responsabilitate socială. Colaborarea dintre Vodafone și Microsoft, expertiza acestora și resursele reunite vor putea aduce beneficii semnificative cetățenilor și afacerilor din România.

Vodafone şi Microsoft vizează creșterea calității educației și susțin tranziția accelerată spre  abilitățile digitale și folosirea tehnologiei. De asemenea, scopul memorandumului include și implementarea unor proiecte specifice cercetării, dezvoltării, transferului tehnologic și dezvoltării capitalului uman.

Cele două companii vor coopera și pentru organizarea unor evenimente relevante în domeniul digitalizării, inovației, IT, tehnologiei și telecomunicațiilor, precum seminariile, atelierele și cursurile online.

„Digitalizarea este pasul major prin care România poate avansa în ritm accelerat. Pentru tot ce ține de digitalizare, de la educație, laboratoare de cercetare și inovare și proiecte majore ce pot schimba radical infrastructura, contăm de acum și pe un partener puternic, Microsoft, ce ne va însoți pe drumul nostru de a aduce tehnologia mereu mai aproape de români”, a declarat Achilleas Kanaris, CEO, Vodafone România.