Retelistica

În această seară am participat la un eveniment organizat de Vodafone pentru a sărbători 1 an de la lansarea Supernet 4G în România. Scopul acestei întâlniri a fost împărţit pe două planuri: primul a fost acela de a ni se prezenta rezultatele de după primele 12 luni de Supernet 4G, iar cel de-al doilea s-a axat pe noua provocare Vodafone: internet gratuit pentru toţi utilizatorii săi.

vodafone (10)

Compania doreşte ca în weekendul 12-13 septembrie să ofere internet 4G gratuit tuturor celor 8 milioane de utilizatori, indiferent dacă sunt abonaţi sau utilizează o cartelă PrePay. Practic începând cu data de 12 septembrie ora 00:01, până pe 13 septembrie ora 23:59 orice utilizator Vodafone va putea utiliza internetul mobil fără limite de viteză sau trafic. Vodafone ne-a asigurat că au fost făcute suficiente teste astfel încât să dovedească faptul că reţeaua este capabilă să suporte avalanşa de trafic de date din cele 2 zile.

De asemenea, cei care nu sunt în reţeaua Vodafone însă doresc să testeze gratuit internetul mobil, îşi pot procura o cartelă SIM Vodafone iar în perioada 14 – 18 septembrie îşi pot alege 2 zile în care vor putea naviga pe internet fără niciun cost suplimentar sau alte limitări.

vodafone (12)

Noua ambiţie a celor de la Vodafon pare de amploare, iar dacă va avea succes sunt sigur că îşi vor atrage ceva felicitări în online-ul românesc.

Câteva dintre reuşitele Supernet 4G la 1 an de la lansare:

  • În primul an de la lansarea Supernet 4G, viteza de download pentru conexiunile de date mobile a crescut cu 110%, în timp ce viteza de upload a avut un avans de 61%;
  • 60 milioane de ore de video streaming acumulate într-un an;
  • Peste 100 milioane de conexiuni de internet au fost protejate zilnic;
  • Peste 1 milion de terminale 4G conectate la reţeaua Vodafone;
  • Acoperirea 4G a Vodafone cuprinde peste 2500 localităţi şi cele mai importante 100 oraşe din ţară;
  • Traficul de date 4G a crescut de 15 ori comparativ cu septembrie 2014.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.