gAuto

Astfel de noutăţi vor fi din ce în ce mai rare, urmând ca după 2030 să dispară aproape complet. Volkswagen a anunţat lansarea unui nou motor pe benzină – TSI evo2 de 1.5 litri şi 150 CP. Dacă ar fi să fim corecţi acest motor nu este chiar nou, este un upgrade al actualului TSI de 1.5 litri utilizat pe mai multe modele.

1.5 TSI evo2 aduce câteva îmbunătăţiri vs generaţia actuală, cele mai importante fiind:

  • eficienţă crescută prin montarea catalizatorului şi a filtrului de particule într-un singur modul de comandă poziţionat lângă motor;
  • implementarea sistemului ACTplus, unul ce vine cu o tehnologie îmbunătăţită de dezactivare a cilindrilor în mers (este oferită astfel o trecere mai lină de la patru la doi cilindri şi invers);
  • intervalul de funcţionare a fost extins (cilindrii 2 şi 3 sunt dezactivaţi când motorul funcţionează la sarcini mici şi medii şi la viteze similare).

Noul motor va fi folosit în primă instanţă pe Volkswagen T-Roc şi T-Roc Cabrio, urmând ca ulterior să ajungă pe toate modelele ce folosesc în prezent deja vechiul motor TSI evo de 1.5 litri.

1.5 TSI evo2 va fi disponibil mai târziu şi în variante mai puternice de 150 CP, acesta urmând a fi integrat inclusiv pe sisteme plug-in-hybrid cu puteri de până la 272 CP. Noul motor va fi actualizat pentru a fi compatibil cu norma de poluare Euro 7.

Sursa: automarket.ro