gAuto

Volkswagen este prezent deja în segmentul B al SUV-urilor cu modelele Volkswagen T-Roc şi T-Cross, însă niciunul nu are acel aer coupe, cel din categoria unde Ford Puma nu prea are rival.

În acest context, Volkswagen a anunţat lansarea Volkswagen Taigo în Europa (maşina nu este nouă, este modelul Volkswagen Nivus prezent în America de Sud). Acest SUV coupe are ambiţii mari, chiar dacă motorizările sunt destul de micuţe.

Avem doar motoare pe benzină, 1.0 litri cu 95 CP şi 110 CP şi 1.5 litri cu 150 CP. Vor exista cutii de viteză manuale cu 5 sau 6 trepte şi o opţiune DSG automată cu 7 trepte.

Volkswagen Taigo este construit pe platforma MQB a grupului german, are o lungime de 4,26 metri, o lățime de 1,75 metri, o înățime de 1,49 metri şi un ampatament de 2,57 metri. Portbagajul are 438 de litri, iar pentru segmentul său este unul destul de spaţios.

La interior vom găsi sistemul multimedia MIB3, un display central de 6.5 inci în standard şi unul de 9.2 inci pe o echipare superior, instrumentar de bord complet digital, iar la exterior vom avea lumini LED.

Nu avem încă informaţii legate de preţ, însă cred că cel de plecare nu va depăşi 17 – 18.000 euro.

Sursa: automarket.ro

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.