gAuto

Producătorul german a anunţat oficial că Volkswagen Up!, cel mai mici model al mărcii, a fost scos din producţie. Ultimele unităţi au fost produse la uzina din Bratislava la începutul acestei luni.

Volkswagen Up! nu este o maşină cu foarte multă istorie, aceasta a fost lansată oficial în 2011 şi deşi pentru ea au existat planuri măreţe, acestea nu s-au concretizat niciodată. Înainte de prezentarea oficială, Volkswagen anunţa că îşi doreşte ca Volkswagen Up! să ajungă la vânzări de peste 500.000 de unităţi pe an, mai ales că era o maşină de oraş mică, versatilă şi ieftină (la început preţurile plecau de pe la 11.000 de euro).

Din păcate maşina nu a fost prea bine primită de public şi deşi a primit mai multe motorizări (60, 75 sau 90 CP), o variantă GTI şi chiar o versiune electrică, cea mai bună performanţă a fost obţinută în 2013 atunci când au fost comercializate undeva la 130.000 de unităţi (oricum mult sub ţintele oficiale).

Volkswagen e-Up! a fost până de curând disponibilă în oferta Volkswagen din România, însă în prezent pagina de configurare nu mai funcţionează.

Se pare că această maşină de oraş va fi înlocuită de Volkswagen ID.1, model ce se vrea a concura direct cu Dacia Spring.

Sursa: hotnews.ro