Diverse

Chiar dacă nu îmi permit o maşină Volvo de generaţie mai nouă, personal am mare încredere în acest brand deoarece este foarte serios la capitolul măsuri de siguranţă şi protecţie. În funcţie de evoluţia mea financiară în viitor, mă voi orienta sau nu către un autovehicul Volvo.

Până atunci însă, Volvo se dezvoltă frumos (are bani de la chinezi) şi lucrează la multe proiecte, inclusiv în zona ambarcaţiunilor de lux. În cadrul cursei Volvo Ocean Race, etapa suedeză, compania a prezentat un prototip de yacht care ştie să se “parcheze” singur. Sistemul tehnologic prezentat este capabil să calculeze în timp real variaţiile vremii, fluxul, distanţele între ambarcaţiuni, unghiul de intrare în port etc, astfel încât  “parcarea” să se realizeze impecabil chiar şi în cele mai vitrege condiţii.

Prototipul yachtului Volvo a trecut cu bine de primele teste, însă va mai dura ceva până când sistemul va deveni disponibil comercial.

Sursa: engadget.com

Categorii: diverse
Tag-uri: Volvoyacht

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.