Apple

În ultimele luni au aparut o serie de zvonuri despre cât de performante sau cât de bine vor arăta mult aşteptatele smartphone-uri Galaxy S III şi iPhone 5. Iată că acum circulă pe internet o altă idee destul de interesantă, dar nerealizabilă anul acesta consider eu. Această idee este aceea că cele două smartphone-uri ar putea să fie rezistente la apă.

Mai multe companii, printre care HzO şi Liquipel au realizat tehnologii de acoperire a componentelor la nivel nanometric, astfel încât să reziste la apă. Ar putea fi o caracteristică importantă pentru două dintre cele mai performante smartphone-uri ce urmează să fie lansate în următoarele luni.

Liquipel a testat această tehnologie pe mai multe smartphone-uri de top printre care iPhone 4S şi HTC Thunderbolt 4G. Compania oferă deja astfel de facilităţi pentru modelele existente pe piaţă, la un preţ ce variază între 59 şi 79 dolari (cam scump, nu?). Implementarea unei astfel de tehnologii nu ar duce la dimensiuni mai mari sau la o greutate mai mare a terminalelor.

Personal nu cred că noile terminale vor avea această tehnologie, deoarece este destul de recentă şi implică totuşi niste costuri suplimentare. Totuşi, este o tehnologie foarte interesantă care consider că ar prinde la public. În continuare aveţi un filmuleţ cu iPhone 4S îmbunătăţit cu tehnologia celor de la Liquipel.

Sursa: gsmarena.com