Software

Mark Zuckerberg îşi continuă ideile legate de metavers şi tot ce implică acest concept, iar mai nou, un punct principal de atracţie de acolo a fost adus şi în aplicaţia de mesagerie WhatsApp.

Începând de astăzi toţi utilizatorii WhatsApp pot trimite avataruri. Avatarul este o versiune digitală a fiecărui utilizator care poate fi creată din miliarde de combinații de diverse stiluri de coafură, trăsături faciale și îmbrăcăminte. De acum veţi putea folosi pe WhatsApp avatarul personalizat ca fotografie de profil sau veţi putea alege unul dintre cele 36 de stickere personalizate care reflectă multe emoții și acțiuni.

Oficialii companiei susţin că trimiterea unui avatar este o modalitate rapidă și distractivă de împărtășire a sentimentelor cu prietenii și familia. Poate fi și o modalitate excelentă de a vă reprezenta fără să folosiți o fotografie reală, sporind astfel confidențialitatea.

Chiar dacă la prima vedere sunt amuzante şi interesante, personal îmi pare că această decizie are totuşi în spate o legătură şi cu metaversul. Acolo principiul de funcţionare se bazează pe avataruri, fiecare utilizator având unul. În contextul în care succesul metaversului se lasă încă aşteptat, Mark Zuckerberg încearcă acum să arate sutelor de milioane de utilizatori de pe platformele de socializare Meta cât de ”interesant” poate fi acel univers gândit de el.