Software

În vara anului trecut Microsoft lansa oficial Windows 11, un upgrade absolut normal pentru un Windows 10 destul de apreciat de utilizatori şi nu numai.

În Windows 11 designul și experiența de utilizare au fost simplificate, noua versiune având un aspect modern, proaspăt, ordonat și atractiv. De la noul buton de Start și taskbar până la fiecare sunet, font și iconiță, totul a fost gândit astfel încât să ofere sentimentul de control. În această variantă de Windows au fost introduse Snap Layouts, Snap Groups și Desktops, instrumente care ușurează munca și sporesc capacitatea de a efectua mai multe sarcini simultan, prioritizând lucrurile importante.

Windows 11 vine şi cu îmbunătăţiri şi pentru gameri. Sistemul de operare integrează cele mai noi tehnologii în acest domeniu, unele ce facilitează utilizarea întregului potențial al sistemului hardware, precum: DirectX 12 Ultimate (oferă o grafică impresionantă, captivantă, la frecvențe mari ale cadrelor), DirectStorage (pentru timpi de încărcare mai rapizi și experiențe de utilizare care pun un accent mult mai mare pe detalii în timpul jocului), Auto HDR (aduce o gamă de culori mai largă și mai vie, care facilitează o experiență vizuală cu adevărat captivantă) etc.

În fine, un rezumat al tuturor noutăţilor importante integrate pe Windows 11 găsiţi în acest articol.

Cele mai noi surse susţin că Microsoft îşi doreşte să lanseze noi versiuni de Windows din trei în trei ani, astfel că zvonurile actuale ne confirmă că Windows 12 va fi lansat oficial în 2024. În toată această perioadă Windows 10 şi 11 vor primi actulizări importate, funcţii noi şi update-uri de securitate. Important de menţionat este că Windows 10 va mai primi suport din partea Microsoft până pe 14 octombrie 2025.

Sursa: windowscentral.com