Windows

În zona sistemelor de operare pe telefonu mobil s-a ajuns ca Android să fie no. 1, dar un cuvânt greu de spus mai au și Apple cu iOS sau Nokia cu defunctul Symbian, RIM cu al său BlackBerry OS. Pe desktop pc se poate spune că lucrurile sunt mai simple. Microsoft domină autoritar cu peste 90% market share și concurența este doar între versiunile de Windows.

XP s-a lăsat greu învins, Vista nu a reușit niciodată să cucerească publicul, iar Windows 7 a crescut de la lună la lună precum Făt-Frumos. StatCounter a oferit o statistică pe iunie 2012 care ne relevă:

1. Windows 7 – 50.2%;
2. Windows XP – 29.9%;
3. Windows Vista – 8.32%.
4. Mac OS X – 7%.

Observați cât de bine stă Windows XP și vă reamintesc doar că a fost lansat în urmă cu 11 ani. Și-a făcut treaba și încă este foarte apreciat și popular. Windows 7 a debutat în urmă cu trei ani de zile.

Adopția la desktop pc pentru un nou sistem de operare este mai greoaie decât la telefoane mobile unde viteza este la loc de cinste. O companie poate să treacă de la un trend ascendent la unul descendent într-un singur trimestru, cazul HTC.

Windows 8 va fi un adevărat test pentru Microsoft și multe persoane spun că Windows 7 s-ar putea să fie noul Windows XP. Lumea să nu migreze spre Windows 8 pentru că Windows 7 li se pare o soluție completă. Poate și de aceea au ales să pună prețurile destul de mici pentru Windows 8 Pro dacă treci dinspre Windows 7 – 39 de dolari și 15 dolari dacă cumperi un laptop cu Windows 7 până în ianuarie 2013.

Sursa: StatCounter.com

Categorii: windows

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.