Arhiva-Virusi

Dacă pierzi un telefon, o tabletă sau un laptop nu-i o situație tocmai plăcută. Lucrurile s-ar putea înrăutăți dacă acolo sunt date pe care ai dori ca nimeni să nu le acceseze de la cardurile și diverse servicii la care ești abonat până la fotografii sau clipuri video ce ar putea fi considerate compromițătoare.

Bitdefender a dezvoltat o soluție pentru aceste situații, una prin intermediul căreia ai control asupra device-ului tău de la distanță. Se numește Bitdefender Anti-Theft și își propune să te salveze de probleme ce ar putea apărea în cazul în care date importante deținute pe telefon, tabletă sau pc intră pe mâinile altora.

Sunt niște cerințe minime:

1. Telefoane și tablete Android – să ruleze de la Android 2.2 în sus;
2. Pentru portabile și desktop pc-uri – funcționează pe Windows XP SP3, Vista SP2, Windows 7 SP1, procesor de 800 MHz, 1 GB RAM, 100 MB spațiu de stocare și de la Internet Explorer în sus.

Să vedem și care ar fi caracteristicile sau funcțiile lui Bitdefender Anti-Theft:

a. Mai multe device-uri: pe telefon, tabletă, laptop sau desktop pc. O soluție unică pentru mai multe sistem de operare, pentru mai multe tipuri de device-uri ca formă și utilitate.

b. Localizare – vezi unde se află telefonul / tableta / desktop pc-ul. Trebuie doar să te loghezi în MyBitdefener și să apeși butonul Locate.

c. Blocare – nu oferi acces la documentele importante stocate pe device.

d. Management și setare a parolelor – și asta cât mai simplu cu putință.

e. Șterge a fișierelor – dacă crezi că documentele sunt prea riscante.

f. Setarea unei alarme – doar pentru telefoanele și tabletele cu Android. Util și atunci când nu mai știi pe unde-i tableta sau telefonul în casă, deși îți amintești că în altă parte nu poate fi pierdută.

g. Notificare că a fost schimbată cartela SIM – normal că funcționează doar pentru tablete și telefoane care au slot pentru SIM. Important este că-ți furnizează noul număr de telefon și ai idee pe cine să suni pentru a-ți recupera produsul.

h. Contact direct – printr-un SMS poți activa telefonul să te sune înapoi pe un număr presetat anterior.

i. Diverse comenzi pe device-ul pierdut printr-un singur SMS – localizare, blocare sau ștergerea datelor printr-un simplu SMS de pe un alt telefon.

Prin intermediul Bitdefender Anti-Theft poți să acționezi repede, tipul care ți-a substras device-ul s-ar putea să-și dea seama că nu-i tocmai ok să și-l însușească, realizează că are o protecție mai specială și există șanse mai mari să ți-l restituie. Plus că poți să preîntâmpini folosirea datelor tale private într-un mod fraudulos, iar asta valoarează mult în anumite cazuri.

’’Cu Bitdefender Anti-Theft am extins soluțiile noastre de securitate de renume mondial din domeniul internetului, către realitatea fizică. Protejăm acum utilizatorii de amenințări informatice, dar și de hoții de terminale mobile. De asemenea, îi scutim de momentele de disperare care îi încearcă atunci când realizează că și-au uitat laptopul sau telefonul în cafenea sau în taxi. Bitdefender Anti-Theft acționează astfel ca o lesă invizibilă asupra telefonului’’, spune Andra Cazacu, Product Marketing Manager, Bitdefender.

Aplicația pentru Android poate fi descărcată din Google Play. Costă 29.95 $ pe an / 3 device-uri. Observați cum Bitdefender care-i cunoscut mai ales pentru suita sa de aplicații de tip antivirus începe să-și diversifice portofoliul de servicii, cum se extinde și spre piața telefoanelor și tabletelor cu Android care acum se află pe un trend ascendent în materie de vânzări.

Categorii: arhiva-virusi
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.