Microsoft

În câteva zile, Microsoft a reușit să comercializeze 4 milioane de licențe Windows 8. În urmă cu ceva timp, Steve Ballmer a declarat că Windows 8 + Windows RT + Windows Phone 8 vor atinge pragul de 400 milioane device-uri într-un singur an.

Windows Phone 8 nu a debutat, Acer a declarat că nu va lansa nicio tabletă cu Windows RT până în 2013 așteptând să vadă cum va fi receptată Surface RT față de care sunt oarecum supărați pe Microsoft spunând că nu se așteptau ca să intre în concurență cu producători de hardware.

În aceste zile vor debuta oficial în stocurile magazinelor din Europa și telefoanele cu Windows Phone 8. În primul val se vor afla Nokia Lumia 920 și 820, HTC 8X. Vor urma la o distanță mică și Samsung ATIV S sau HTC 8S.

Și acum ceva statistică ca să facem o comparație:

– Windows 7 în primul an de comercializare a atins 175 milioane licențe;

Apple a vândut 3.000.000 din ultima versiune a MacOS X denumită Mountain Lion , întreaga piața de Mac se ridică la 66 milioane, 4.5%. Cele 3 milioane au fost atinse exact în perioada de timp necesară Microsoft să ajungă la valoarea de 4 milioane;

cele 4 milioane de licențe Windows 8 se relaționează cu o piață de PC ce a atins peste 1.25 miliarde, nici a treia parte dintr-un procent nu a fost atinsă de Windows 8.

Vă pregătiți să migrați pe Windows 8 sau Windows 7 își face treaba bine în continuare?

Sursa: Allthingsd / Credit foto

Categorii: microsoft

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.